Despre noi

 

          Colegiul Tehnic ”Ion Mincu ” din Timișoara este o unitate de învățământ preuniversitar  de stat  unde elevul  are oportunitatea  de a porni  pe drumul său către cunoaștere încă din clasa pregătitoare și își  poate încununa traseul formării sale profesionale  cu  liceul și școala postliceală.

          Elevii  sunt îndrumați să descopere tainele literelor și cifrelor de către învățători cu experiență și cu mult profesionalism, astfel încât  să-și dezvolte competențele  necesare unui cetățean al societății cunoașterii.

          Venim în sprijinul părinților cu programul de after school, care asigură micuților un ambient plăcut, siguranta  și pregătirea temelor sub îndrumarea cadrelor didactice.

          Preocuparea pentru viitorul copiilor noștri este constantă și oferim fiecărui elev posibilitatea dezvoltării echilibrate,  punând accent pe orientarea și consilierea  spre cariera potrivită. Astfel, absolvenții ciclului primar  vor alege în continuare profilul care li se potrivește cel mai bine.

          Golegiul dispune de o paletă bogată de specializări atractive, acoperind nevoile  în domenii aflate în dezvoltare reală pe piața muncii din zona de vest. Elevii au privilegiul de a efectua practica la firme de renume din oraș și din străinătate, prin programe de parteneriat. Stagiile efectuate  în străinătate sunt finalizate cu dobândirea certificatului Europass, recunoscut în Uniunea Europeană, având girul colegiului nostru.

          La absolvirea liceului absolvenții își pot aprofunda cunoștințele la școala postliceală, fără taxe, în domeniul  electronicii și telecomunicațiilor. Este o oportunitate pentru cei care nu obțin diploma de maturitate în anul finalizării studiilor liceale.

          Elevii  sunt pregătiți atât teoretic cât și practic în ateliere de specialitate și la agenți economici. Prin programele  și proiectele extrașcolare în colaborare cu reprezentanții comunității  dezvoltăm competențe de angajabilitate. In numele nostru vorbeste procentul de absolventi angajati.

          Cu un istoric de 46 de ani, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu ”este  o unitate de învățământ ancorată în realitatea orașului Timișoara,  pregătind  elevii pentru un viitor care începe astăzi şi aici.

Scurt istoric

          În anul 1968 îşi deschidea porţile primul liceu cu profil de arhitectură din Timişoara. Obiectivul şcolii era formarea de specialişti cu studii medii în domeniile arhitecturii şi construcţiilor civile.
Trei decenii mai târziu, în anul 2000, ca urmare a rezultatelor obţinute în procesul educaţional şi a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, liceul primeşte titulatura de „Colegiul Tehnic”, purtând numele unui strălucit arhitect român, Ion Mincu.

          Pentru filiera vocaţională, specializarea arhitectură, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” este singurul de acest fel din partea de vest a României, apropierea şcolii de zona centrală a Timişoarei, cu obiective de patrimoniu istoric, arhitectural şi cultural, fiind benfică pentru elevii care optează pentru această specializare  

          De la data infiintarii denumirea scolii a fost schimbata de mai multe ori, astfel:

                    - in 1975 s-a numit Liceul Industrial de Constructii nr.1

                    - in 1977 s-a numit Liceul Industrial nr.7

                    - in 1991 s-a numit Grup Scolar “Ion Mincu”

          In anul 2000, ca urmare a rezultatelor remarcabile obtinute in procesul instructiv-educativ si a indeplinirii criteriilor de eligibilitate, liceul devine Colegiul Tehnic “Ion Mincu “ si este structurat pe:

                    - invatamant gimnazial

                    - invatamant liceal:

                                        - filiera vocationala, specializarea arhitectura

                                        - filiera tehnologica, specializarea lucrari publice

          Cladirea scolii este amplasata in partea centrala a municipiului Timisoara, pe str. Gh. Lazar, nr.20.

          In avantajul celor care urmeaza cursurile acestei scoli este si amplasarea sa in apropierea unor monumente cu mare incarcatura istorica, arhitecturala si culturala: Palatul Baroc, Domul romano-catolic, biserica si Vicariatul sarb-ortodox din Piata Unirii, Biblioteca Academiei-filiala Timisoara, Sinagoga din Cetate si sediul Comunitatii Evreiesti, Spitalul si biserica misericordienilor, Primaria Veche si Piata Libertatii, Teatrul National, Muzeul Banatului, Catedrala Mitropolitana, sau a fragmentelor din zidul de aparare a cetatii, ridicata in sec. al XVIII-lea.

          De-a lungul celor 46 de ani de existenta a acestei scoli au functionat clase de liceu, scoala profesionala, scoala de maistri si scoala postliceala.  

          Nivelul de pregatire al elevilor inscrisi la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” este peste media pe judet.

 

 

« Inapoi